طرح های جاری

کارگروه ها

کودکانه طلوع

کارگروه های کودکانه 

واحد کودکانه، یکی از ۱۵ واحد فعال در جمعیت طلوع بی نشان هاست که بیش از ۱۱ سال از آغاز به کار این واحد میگذرد. در سالهای گذشته، این واحد در قالب پروژه های بوی ماه مهر، مهر یلدا و بوی عیدی به جامعه هدف خود خدمت رسانی میکرد اما از ابتدای سال ۱۴۰۲ به طور گسترده تری فعالیت ها و پروژه های خود را در پیش گرفته است.

گستره فعالیت های واحد کودکانه در ماه های گذشته به گونه ای بود که این واحد، به شش کارگروه اصلی به شرح زیر تقسیم شد؛

کارگروه پژوهش

این کارگروه با هدف ایجاد ارتباط بین، نوع عملکرد هرکارگروه و دانش تئوری مربوط به آن و بررسی لزوم انجام فعالیت کارگروه ها از نظر علمی تشکیل شده و به فعالیت می پردازد.‌

در واقع هدف اصلی کارگروه پژوهش کودکانه، برقراری تعامل دوجانبه بین علم و تجربه در حوزه آسیب اعتیاد می باشد و در این کارگروه تلاش بر این است که بتوانیم زین پس فعالیت های مربوطه را در جهات علمی- تخصصی پیش ببریم تا شاهد آثار مثبت و قابل توجه ای در این زمینه باشیم.

کارگروه پژوهش هم اکنون دارای شش عضو که به طور آکادمیک مطالعاتی در حوزه های تخصصی امور بانوان، جامعه شناسی، روانشناسی و مددکاری دارند، است.

 

کارگروه آموزش

این کارگروه بر اساس نیازسنجی واحد کودکانه و استراتژی عملکردی که در ۳ ماه اول سال در پیش گرفته بود، به دو بخش آموزش برای رابطین(در شرح کارگروه بعدی به رابطین خواهیم پرداخت) و آموزش برای فرزندان تحت حمایت این واحد تبدیل شد.

در کارگروه آموزش برای رسیدگی به اهداف بخش اول، کوشش کردیم تا کلاس های آموزشی ای بر اساس نیاز کارگروه های دیگر ترتیب دهیم و در راستای هم سو شدن با اهداف واحد کودکانه نیروهایی تربیت کنیم. برای مثال بر اساس نیاز کارگروه رابطین و مددکاری، کلاس آموزشی ای تحت عنوان «گروه چیست و من چگونه میتوانم عضو مفیدی در آن باشم» با راهبری سرکار خانم مژگان توکلی نیا از مجموعه سرزمین باران ترتیب داده شد که طی این کلاس تلاش کردیم تا با داوطلبین این کارگروه به ادبیات مشترکی برسیم، شرح وظایف ملموسی استراج کرده و قوانین را مرور کنیم.

اما بخش دوم از برنامه عملکردی این کارگروه، یعنی آموزش برای کودکان؛ خود منجر به آغاز بکار کارگروه دیگری به نام «اردو و دورهمی ها» شد.

از آنجایی که واحد کودکانه، یکی از مراکز روزانه طلوع است و فرزندان تحت حمایت آن در سراسر استان تهران سکونت دارند؛ برای دسترسی بهتر به فرزندان مان، امکان داشتن فضا و پلتفرم آموزش های حضوری و شکل دادن ارتباط مداوم با آنها، برآن شدیم تا در تابستان امسال سلسله اردو های تابستانه ای برای دستیابی به اهداف آموزشی و تربیتی واحد کودکانه ترتیب دهیم که زمینه تولد کارگروه اردوها و دورهمی بود.

ما در کارگروه آموزش چهار ارزش احترام، همکاری، مسولیت پذیری و همدلی را برای طراحی محتوای آموزشی اردوهای تابستانه کودکانه در نظر گرفته و در تلاش هستیم تا در قالب بازی های جمعی و گروهی، نقاشی و تجربه کار هنری، قصه گویی و خلق تجربه های محیطی و فعالیت هایی از این قبیل در راستای تحقق آموزش این ارزش ها قدم برداریم.

 

کارگروه مددکاری و رابطین

در معرفی کارگروه رابطین و مددکاری ابتدا لازم است بدانید که «رابطین» چه کسانی هستند؟

رابطین در کارگروه رابطین و مددکاری، داوطلبان آموزش دیده ای هستند که طی چهارچوب های تعریف شده تیم مددکاری وظیفه ارتباط با والدین فرزندان کودکانه و خانواده هاشان را برعهده دارند.

به طور کلی این کارگروه، تنها بخش واحد کودکانه است که به طور مستقیم با خانواده ها و جامعه هدف ما در ارتباط هستند. از این رو این کارگروه در چرخه حیاط کودکانه نقش بسیار پررنگ و حیاتی دارد. درواقع چرخه حیات واحد کودکانه از یکی از وظایف تیم مددکاری یعنی شناسایی و صحت سنجی مددجویان، آغاز می شود. تیم مددکاری اما پس از شناسایی خانواده ها، نوع خدمت مورد نیاز هر مورد را مشخص کرده و تا حد ممکن در راستای رفع نیازهای خانواده ها کوشش می کنند.

 

کارگروه روابط عمومی و داوطلبین

همچون هر سازمان فعال دیگری، روابط عمومی عضو جداناشدنی کودکانه نیز است. حال با توجه به اینکه کودکانه بخشی از سازمان مردم نهاد جمعیت طلوع بی نشان هاست، کارگروه روابط عمومی با بخش مهمی به نام داوطلبی نیز گروه خورده است؛ این کارگروه با هدف مدیریت و جذب داوطلبین، ارتباط با مخاطبین کودکانه و حفظ و ایجاد روابط بین سازمانی تشکیل شده و فعالیت می کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *